Kuchnia japońska. Japońskie smaki. Co warto zjeść w Japonii? 10 wyjątkowych dań z Japonii. Dania dzięki którym pokochasz Japonię.
33 komentarzeKategoria: Kuchnia azjatycka
Kuchnia indonezyjska Wpływy kulinarne: Chiny, Indie, Malezja, Tajlandia Główne produkty: ryż, mięso (kurczaki, wołowina), ryby i owoce morza, mleko kokosowe, tempeh (sfermentowana…
19 komentarzyCo to właściwie jest SUSHI? Klasyczne sushi jest daniem rodzaju namasumono czyli podawanym na surowo, najczęściej składa się z sashimi – surowego mięsa ryb lub owoców morza…
49 komentarzyKuchnia koreańska. Przewodnik po koreańskich smakach. Co warto spróbować w Seulu?
22 komentarzeKumain Ka Na Ba? to rodzaj filipińskiego pozdrowienia, które w dosłownym tłumaczeniu oznacza pytanie „Czy już jadłeś?” Almusal czyli filipinskie śniadanie Przygotowując się…
20 komentarzyKuchnia wietnamska Wpływy kulinarne: Chiny, Kambodża, Francja Główne produkty: ryż, makarony (w tym ryżowe), jajka • drób (szczególnie popularna kaczka), wołowina,…
42 komentarzeCo to jest Kopi Luwak? Kopi = kawa • Luwak = paradoxurus hermaphroditus = łaskun muzang = łaskun palmowy = cyweta. Luwak jest drapieżnym ssakiem, żywiący…
42 komentarze