Gęś w dymie” to rustykalna restauracja, typu farm-to-table, wykorzystująca w swoich potrawach przede wszystkich produkty z własnej hodowli. Kameralne miejsce z pięcioma stolikami. Rekomendowane przez Slow Food Polska i polski przewodnik Gault & Millau.
Podziel się opiniąKategoria: Restauracje
Na blogu i na IG @podrozekulinarne znajdziecie relacje z restauracji fine diningowych oraz eventowych degustacji kulinarnych i winiarskich. W miarę możliwości – lokalizacyjnych, czasowych i finansowych – odwiedzamy restauracje degustacyjne z gwiazdkami Michelin oraz inne wyróżnione pojawiające się w prestiżowych zestawieniach branżowych.
Michelin 2023
/ The World’s 50 Best Restaurants 2023 / The Best Chef Awards 2022
- Peru, Lima – Central / Best #1 / Chef Virgilio Martínez #15
- Modena, Włochy –
Osteria Francescana / Best of The Best / Chef Massimo Bottura #4
- Kobarid, Słowenia –
Hisa Franko / Best #32 / Chef Ana Ros #9
- Turyn, Włochy –
Vintage 1997
- San Sebastian, Hiszpania –
Kokotxa / Chefs Daniel Lopez & Estela Valasco
- Helsinki –
Olo Ravintola / Chef Jari Vesivalo
- San Marino –
Righi / Chef Luigi Sartini
- Kraków –
Bottiglieria 1881 / Chef Przemysław Klima #92
Restauracje zamknięte lub aktualnie bez gwiazdek (ilość w dniu naszej wizyty)
- Berlin –
Fischers Fritz
- Budapeszt –
Onyx
- Warszawa –
Atelier Amaro
Senses
- Praga –
Alcron
Restauracja Central w Limie. Relacja z wizyty w najczęściej nagradzanej restauracji w Ameryce Południowej.
1 KomentarzPraga to jedna z ulubionych tanich destynacji weekendowych Polaków. Zanim wyjedziesz, poznaj najlepsze noclegi i restauracje w Pradze.
11 komentarzyCzerwony przewodnik Michelin Przewodniki Michelin można podzielić na serię czerwonych przewodników kulinarnych, opisujących hotele i restauracje, oraz serię zielonych przewodników…
23 komentarzeUdabno, Dawid Garedża Udabno to mała wioska położona we wschodniej części Gruzji, oddalona ok. 80 km od Tbilisi i ok. 20…
16 komentarzy