Michelin: • 2 symbole sztućców
Kuchnia: nowoczesna skandynawska, minimalistyczna
Szef kuchni: Jari Vesivalo
Restauracja: Lokal jest czynny od wtorku do piątku w godz. 11:30-15:00 (lunch) oraz 18-24:00
Menu: brak, w ofercie 1 aktualizowany zestaw degustacyjny
Lokalizacja: Helsinki, Pohjoisesplanadi 5 | Website: olo-ravintola.fi
Wspaniała 3 daniowa degustacja, w której wszystkie dania mnie zachwyciły. Idealne, skandynawskie, minimalistyczne działa sztuki.
Amuse-bouche + chlebek wypiekany w restauracji z regionalnym masłem domowym
Łosoś z wyspy Froya z kawiorem z ikry pstrąga
Zupa (!) z letnich, fińskich warzyw
Mus i granita koperkowa, z lukrecją i dzikim bzem
Petite four: Domowe lody śmietankowe
Za całość zapłaciłam 149 €/1 os. i były to jedne z najlepiej wydanych pieniędzy.
ⓒ Zródło icon photo: Olo Ravintola official website