Turyn, stolica Piemontu, słynie z bogatej historii, architektury, okazałych pałaców, ogrodów i muzeów sztuki. Miasto jest położone u stóp Alp, co…
Podziel się opiniąKategoria: Kuchnia włoska
Osteria Francescana to 3 gwiazdkowa restauracja w Modenie, kierowana przez kulinarną gwiazdę chefa Massimo Botturę. Restauracja działa nieprzerwanie od 1995…
Podziel się opiniąSycylia to białe migdały, pistacje i ricotta. Na wyspie zjecie cudowne sycylijskie desery! Jeśli zastanawiacie się Co zjeść na Sycylii? podpowiadam, że waszym kierunkiem powinny być włoskie słodycze.
Podziel się opiniąWłochy to bez wątpienia jeden z najczęściej wybieranych przez Polaków kierunków wyjazdowych. Kraj, który bezsprzecznie kojarzy się nam wszystkim z…
Podziel się opiniąWybór odpowiedniego sosu do makaronu opiera się przede wszystkim na regionalnej tradycji, ale również wynika z cech danego makaronu, takich jak: wielkość, powierzchnia i przyczepność. Te, których powierzchnia jest nieco karbowana pochłaniają dużo więcej sosu niż te o gładkiej powierzchni, dlatego doskonale łączą się z gęstymi sosami. Małe elementy idealnie komponują się z lekkimi sosami o gładkiej konsystencji.
7 komentarzy