Michelin: • 4 symbole sztućców
Szef kuchni: Christian Lohse
Restauracja: Lokal mieści się w ekskluzywnym hotelu Regent Berlin, serwuje wykwintne dania a la carte i menu degustacyjne. Restauracja jest czynna od wtorku do soboty w godzinach od 18:30 do 22:30.
Menu: 4-6 daniowe menu degustacyjne oraz krótkie menu z możliwością swobodnego wyboru
Lokalizacja: Berlin, Charlottenstr. 49 | Website: fischersfritz-berlin.de
3 daniowe menu degustacyjne
Zestaw 1:
#1: Pieczone jajko Onsen z boczniakami i puree z kalafiora w wywarze z homara
#2: Gotowany na parze filet z okonia morskiego w warzywnej marynacie
#3: Biały krem Namelaka z galaretką Campari w sosie koprowo-świerkowym
Zestaw 2:
#1: Ostrygi à la Rockefeller zapiekane ze szpinakiem i sosem Mornay
#2: Siekany szpinak ze ślimakami i kremem czosnkowym
#3: Lody Yuzu z tymiankiem, z dodatkiem chłodnika z ogórka
Degustacja kosztowała nas 120 € /2 os.