Skip to content

Wodna wieża – steampunk i grzybki

Gault & Millau PL:  3 czapki (od 2015)
Szef kuchni: Dominik Duraj
Restauracja zlokalizowana na 8 piętrze prawie stuletniej wodnej wieży. Słynie z genialnego wystroju w klimacie steampunk/industrial. Lokal dysponuje tylko 8 stolikami, konieczna jest więc rezerwacja miejsc. Znakiem rozpoznawczym restauracji są ciężkie krzesła stylizowane na XIX-wieczne fotele dentystyczne. Z okien restauracji rozpościera się piękny widok na panoramę Pszczyny. Restauracja jest czynna codziennie od godz. 12:00.
Menu: Restauracja oferuje dania z karty, menu lunchowe i menu degustacyjne – 9 lub 11 dań. W menu restauracji szczególne miejsce zajmują rzadkie grzyby z własnej hodowli.
Lokalizacja:
 Pszczyna, ul. Kilińskiego 5 | wodnawieza.pl


9 daniowe menu degustacyjne

#1. Amuse-bouche: Grzyby/ ślimaki

#2. Foie gras z malinami

#3. Ceviche z miecznika

#4. Consome z selera / małże

#5. Halibut / pak choi / soczewica

#6. Intermezzo: sorbet

#7. Sarna / pasternak / burak

#8. Chałwa / czekolada

#9. Petite four – cukierek cytrynowy w jadalnym papierku / pralina / makaronik jagodowy

Kolacja kosztowała 430 zł, w tym 2 zestawy degustacyjne, wody mineralna i napiwek

Żródło Video – ⓒ https://vimeopro.com/kastelnikstudio

Nie przegap kolejnych wpisów. Zapisz się do newslettera.

%d bloggers like this: