Ameryka Południowa jeszcze do niedawna nie była tak popularnym celem podróży jak np. Azja Południowo-Wschodnia. Sporo już wiemy o kuchni azjatyckiej, potrafimy nazwać wiele dań i smaków. Sytuacja jest zgoła odmienna w przypadku kuchni południowoamerykańskiej, dlatego postanowiłyśmy przybliżyć Wam ten kontynent kulinarnie. Zaczniemy od sosów. Każdy z nich jest niezwykle charakterystyczny dla dań kuchni regionu. Zielony, czerwony i żółty.
2 komentarzeKategoria: Kuchnia argentyńska
Kuchnia argentyńska. Argentyńskie smaki. Argentyńska wołowina – mięso, którym zajada się cały świat. Fuego, carne, asado Ogień, mięso, spotkanie. Te trzy słowa mogą być motywem przewodnim waszego pobytu w Argentynie.
11 komentarzyKuchnia argentyńska. 5 najważniejszych deserów, które warto spróbować w Argentynie.
7 komentarzy