Skip to content

Atelier Amaro – najlepsza polska restauracja

Atelier Amaro

Michelin: Gwiazdka Michelin (od 2013)  • 3 symbole sztućców
Gault & Millau PL: 4 czapki
Kuchnia: polska, nowatorka, elegancka
Szef kuchni: Wojciech Modest Amaro
Menu: Atelier Amaro nie posiada stałej karty menu. Co tydzień oferuje nowe menu degustacyjne 3, 5 lub 8 daniowe. Menu roczne podzielone jest na 52 sezony, a każdemu odpowiadają produkty pochodzące z 8 obszarów natury (góry, lasy, pola, łąki, morza, rzeki …).
Dodatkowo podawane są amuse-bouche, intermezzo i petits fours
Lokalizacja: Warszawa, Agrykola 1 | atelieramaro.pl

5 daniowe menu degustacyjne

Amuse-bouche: Chipsy jabłkowe z majerankowym musem

PatTravel_20132013_10 Amaro001

Moment #1: Rydz | Dynia | Bukwica – 5/5
Moment #2: Kozi ser | Trawa Żubrowa | Orzech laskowy – 5/5

Moment #3: Sandacz | Szafran |Begonia – 4,5/5
Moment #4. Kuropatwa | Salsefia | Sumak – 4/5

Moment #5. Borowik | Rkitnik | Pigwa – 5/5 !!

Cena: ok. 850 zł/2 os. menu degustacyjne + wino i woda + napiwek

Nie przegap kolejnych wpisów. Zapisz się do newslettera.

%d bloggers like this: