Skip to content

Atelier Amaro – najlepsza polska restauracja

Michelin: Gwiazdka Michelin (od 2013)  • 3 symbole sztućców
Chef: Wojciech Modest Amaro

Atelier Amaro nie posiada stałej karty menu. Co tydzień oferuje nowe menu degustacyjne 3, 5 lub 8 daniowe (momenty). Menu roczne podzielone jest na 52 sezony, a każdemu odpowiadają produkty pochodzące z 8 obszarów natury (góry, lasy, pola, łąki, morza, rzeki …).
Dodatkowo podawane są amuse-bouche, intermezzo i petits fours.

5 daniowe menu degustacyjne

Amuse-bouche: Chipsy jabłkowe z majerankowym musem
Moment #1: Rydz | Dynia | Bukwica 
Moment #2: Kozi ser | Trawa Żubrowa | Orzech laskowy
Moment #3: Sandacz | Szafran |Begonia
Moment #4. Kuropatwa | Salsefia | Sumak
Moment #5. Borowik | Rokitnik | Pigwa

Nasz rachunek za ten wieczór to 850 zł (2 x menu degustacyjne + wino i woda + napiwek)

Lokalizacja: Warszawa, Agrykola 1 | atelieramaro.pl 

Nie przegap kolejnych wpisów. Zapisz się do newslettera.

%d bloggers like this: