Skip to content

Alcron – czeska restauracja z gwiazdką Michelin

Michelin: Gwiazdka Michelin (od 2012)
Kuchnia: międzynarodowa, europejska, francuska, nowoczesna
Szef kuchni: Roman Paulus
Restauracja: Kameralna restauracja (24 miejsca) prowadzona od 1932, zlokalizowana w Hotelu Radisson Blu w Pradze. Czynna od poniedziałku do soboty w godz. 17:30-22:30. Lunch serwuje tylko w dni pracujące w godz. 12-14:30. Z uwagi na małą ilość miejsc i prestiż lokalu konieczna rezerwacja. W restauracji obowiązuje dress code – „preferred jacket”.
Menu: 1. menu degustacyjne 3-4-5 daniowe – ceny odpowiednio 180 zł – 215 zł – 250 zł | 2. dania a ‚la carte podzielone na zimne, cieple i desery | w ofercie wine pairing
Lokalizacja: Praga, Štěpánská 623/40 (Hotel Radisson Blu) | Website: Alcron.cz

4 DANIOWE MENU DEGUSTACYJNE

Zestaw 1:
#1. Carpaccio z buraka i kalarepy z kozim serem – 4/5
#2. Gotowany na parze okoń morski z pietruszką i przepiórczym jajem – 3/5
#3. Sernik dyniowy z kandyzowanym kumkwatem oraz dyniowymi lodami – 4/5

Zestaw 2:
#1. Ceviche z przegrzebek z dodatkiem chili i ogórka – 3/5
#2. Gnocchi truflowe z emulsją szczypiorkową – 3/5
#3. Sernik dyniowy z kandyzowanym kumkwatem oraz dyniowymi lodami

Cena: ok. 500 zł/2 os

ⓒ  Zródło icon photo: Alcron official website


Booking.com



Booking.com

Nie przegap kolejnych wpisów. Zapisz się do newslettera.

%d bloggers like this: